Eerste High Profile Locatieonderzoek onthult wensen en eisen opdrachtgevers

26-6-2012

Het beschikbare budget neemt af, maar er wordt niet bezuinigd op bijzondere locaties en kwaliteit. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het High Profile Locatieonderzoek. Ruim 900 toonaangevende opdrachtgevers werkten openhartig mee aan dit eerste onderzoek, dat twee keer per jaar trends en ontwikkelingen peilt in bestedingen en behoeften bij het boeken van een locatie voor een zakelijk evenement.
 
Kwaliteit belangrijker dan de prijs
Strandpaviljoens, kastelen en buitenlocaties blijven onverminderd geliefd voor het organiseren van een congres, vergadering of evenement onder opdrachtgevers uit bedrijfsleven en overheid. En dat de locatie kwaliteit levert, flexibel is en afspraken nakomt, is belangrijker dan het prijskaartje.
 
15.000 evenementen per jaar
De respondenten in het onderzoek geven aan de ruim 15.000 evenementen per jaar met zijn allen zo’n 111 miljoen euro uit. ‘En dat bedrag is slechts een voorzichtige raming’, zegt onderzoeker Willem Visser van Effectmeting.nl, het onafhankelijke bureau dat het onderzoek uitvoerde in opdracht van High Profile Locaties. ‘Sommige opdrachtgevers vullen een lager bedrag in dan ze in werkelijkheid spenderen.’
 
Evenementenbureau vaker buiten spel
Een opvallende tendens is dat maar liefst 89 procent van de opdrachtgevers de locatie rechtstreeks boekt en niet via een bureau. Ronnie Witjes van High Profile Locaties: ‘De behoefte aan feiten en cijfers is groot. Zowel onder opdrachtgevers die een kennisplatform zoeken, als onder locaties die willen weten wat er leeft. Als uitgever willen wij die rol op ons nemen.’
 
Terugkomend onderzoek naar trends en ontwikkelingen
Dat het onderwerp leeft, blijkt wel uit de enorme respons. ‘We hebben zelfs suggesties ontvangen voor toekomstige onderzoeken, naar bijvoorbeeld duurzaamheid of bereikbaarheid voor oudere bezoekers. Die onderwerpen komen zeker terug. Het volgende High Profile Locatieonderzoek zal plaatsvinden in het najaar van 2012’, aldus Ronnie. Lees hier alle resultaten uit het High Profile Locatieonderzoek.
 
Bron: Events.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers