Eerste kamer stemt in met coronatoegangsbewijs

03-12-2021

De Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel inzet coronatoegangsbewijs (CTB) bij niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen aangenomen. Over moties wordt 7 december gestemd.

Dit betekent dat bij ministeriële regeling een CTB verplicht kan worden gesteld voor bezoekers (niet voor werknemers) bij niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen. In de regeling zal dan ook worden opgenomen wat wel en niet onder essentieel wordt verstaan.

Het wetsvoorstel verruimt in de Wet publieke gezondheid het aantal plaatsen waar het coronatoegangsbewijs ingezet mag worden. Het coronatoegangsbewijs mocht eerder alleen gebruikt worden bij deelname aan activiteiten of voorzieningen op het terrein van cultuur, evenementen, georganiseerde jeugdactiviteiten, horeca en sport. Voortaan kan een coronatoegangsbewijs ook ingezet worden als toegangsbewijs tot niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen, zoals kledingwinkels, bouwmarkten, pretparken en bepaalde contactberoepen zoals kappers.
 

Lees hier een verslag van het debat

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers