Eerste sprekers Eurosonic Noorderslag 2020 bekend

15-6-2019

Eurosonic Noorderslag heeft de eerste sprekers voor de 2020-editie bevestigd. Martin Goldschmidt, Rob Trommelen en Barry, Lucy en Jonathan Dickins zullen op de komende conferentie te zien zijn.
 
Barry Dicks is een van de meest succesvolle boekingsagenten ter wereld (Neil Young, Bob Dylan, Paul Simon). Hij heeft veertig jaar aan het hoofd gestaan van ITB, waar ook zijn dochter Lucy (die onder andere Adele en Mumford & Sons boekt) werkzaam is. Zoon Jonathan werkt als CEO van September Management met artiesten als Adele, Jamie T en London Grammar. Het trio wordt geïnterviewd door Greg Parmley (International Live Music Conference, IQ Magazine). Het is de eerste keer dat de ‘Dickins dynasty’ samen op het podium staat.
 
Ook Martin Goldschmidt en Rob Trommelen zullen spreken op ESNS 2020. Goldschmidt is managing director en oprichter van het Britse indielabel Cooking Vinyl. Daarnaast is hij bestuurslid van AIM/Impala en WIN, evenals mede-oprichter van de Palestine Music Expo. Rob Trommelen, head promoter van MOJO, maakt zijn opwachting tijdens de zogenaamde ‘Beer Crate Sessions’. Voor deze sessies vertellen enkele ‘movers and shakers’ van de muziekbranche hun verhaal en beantwoorden ze vragen van bezoekers.
 
Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari. Waar tijdens de afgelopen editie de focus lag op muziek uit Tsjechië en Slowakije, zal de komende editie in het teken staan van muziek uit Zwitserland.
 
“Zwitserland onderscheidt zich door de culturele diversiteit met een zeer eclectische muziekscene die de afgelopen jaren furore heeft gemaakt”, aldus ESNS-programmeur Robert Meijerink. “Zwitserse acts kunnen rekenen op een professionele infrastructuur als het gaat om hun clubs en festivals. Daarnaast zijn belangrijke partners van ESNS, zoals Yourope en de European Broadcasting Union, gevestigd in Zwitserland. Verschillende artiesten hebben de Europese grenzen al overschreden. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met Swiss Music Export en hun partners om te werken aan ESNS 2020.”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers