Evenementensector bang voor blijvend banenverlies

18-8-2020

Organisatoren van congressen en festivals en hun leveranciers waarschuwen dat als de overheidssteun aan de evenementensector niet wordt verlengd in oktober, ruim de helft van de werknemers in die sector zijn/haar baan zal kwijtraken. Al sinds maart is het niet of nauwelijks mogelijk om concerten, congressen en beurzen te organiseren. Bovendien profiteert de branche ook nauwelijks van de versoepeling van de coronamaatregelen. "Je kunt wel weer wat, maar met een fractie van de normale bezoekersaantallen zijn evenementen eigenlijk niet rendabel te maken", aldus directeur Riemer Rijpkema in een interview met RTL Nieuws. "Als dit veel langer gaat duren, moet het hele bedrijfsmodel veranderen. Dat gaat sowieso leiden tot afslanking en verdwijning van bedrijven die de balans niet juist krijgen."

Vorige week dinsdag 11 augustus hebben verschillende bedrijven uit de evenementenbranche  hun locaties/ gebouwen rood uitgelicht. Met deze 'Red Alert' vraagt de sector aandacht voor de ernstige continuïteitszorgen.

Om extra aandacht te krijgen voor de branche organiseert het Eventplatform op 25 augustus een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag. Deze actie is ook de opmaat voor de Night of Live waarbij in de avond alle belangrijke locaties en eventgebouwen in Nederland rood zullen kleuren. Als finale van de actie wordt een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers