Eventplatform in coronatijd

03-6-2020


Wekelijks kun je in onze verslagen lezen waar we ons zelfstandig als vereniging voor inzetten. Maar in tijden van crisis is het belangrijk om de handen ineen te slaan. Dit heeft CLC-VECTA samen met andere prominente spelers uit de branche gedaan, om zo een sterke coalitie smeden. Dat gebeurt via het al bestaande Eventplatform, een overlegorgaan van tien brancheverenigingen en -organisaties uit de eventwereld. Een overzicht van de belangrijkste resultaten van de inspanningen van EventPlatform:
 
Onderzoeksrapport evenementenbranche
In opdracht van het Eventplatform brengt onderzoeksbureau Respons de brede eventindustrie in kaart. Op 31 maart verschijnt de Impactanalyse COVID 19 op de Nederlandse Eventbranche. Het onderzoek laat voor de hele sector in 2020 een verwachte totaalomzet van zo’n 7,4 miljard euro zien. Door de coronacrisis verdampt ongeveer de helft daarvan.
 
Succesvolle lobbytrajecten
Om invloed te krijgen op de politieke besluitvorming, start het Eventplatform lobbytrajecten met de gerenommeerde bureaus Hill+Knowlton en Dröge & Van Drimmelen. Daarbij wordt bewust gekozen voor constructief overleg met de betrokken ministeries. Door deze strategie zitten vertegenwoordigers van het EventPlatform – als een van de weinige sectoren – met meerdere ministeries aan tafel.
 
Knip tussen zakelijk en publiek
Gezien het verschil in regelgeving en mogelijkheden heeft het Eventplatform besloten om een knip te maken tussen zakelijke en publieke (en culturele) events. In toekomstige gesprekken met de politiek Den Haag is en blijft Willem Westermann (VVEM) met zijn opgezette Alliantie van Evenementenbouwers het gezicht van de publieksevenementen. Het Eventplatform Zakelijk zal worden vertegenwoordigd door Riemer Rijpkema (CLC-VECTA), Pieter Bas Boertje (IDEA) en Henk Kroneberg (Dutch Venue Association).
 
Webinar Eventplatform Zakelijk
Om mensen uit de zakelijke evenementenindustrie goed te informeren, gaat het Eventplatform Zakelijk de komende tijd een serie online events organiseren. Het eerste webinar is op maandag 8 juni om 11.00 uur en staat in het teken van het bijpraten van iedereen binnen de branche. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken is nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen.
 
Je kunt de routekaart ook downloaden.  


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers