ExpoShow uitgesteld

06-3-2012

Veel interesse maar moeilijke besluitvorming
De met veel enthousiasme aangekondigde en ontvangen vakbeurs voor de makers van live communicatie wordt verplaatst naar 12 en 13 december 2012. De organisatie kan haar deelnemers op dit moment niet de kwaliteit garanderen die zij voorstaat. ‘Teveel potentieel geïnteres-seerden blijven te lang de kat uit de boom kijken waardoor straks de tijd ontbreekt voor een degelijke organisatie van de uitvoering’, aldus de teleurgestelde organisatie.
Wim Koemans: ‘Tussen de afronding van ons onderzoek medio juni 2011 en de start van de verkoop in oktober 2011 is er nogal wat veranderd wat betreft het toekomstperspectief bij veel bedrijven. Een aanvankelijk enthousiasme in deelname veranderde daardoor in een wat afwachtende houding. Uiteraard hebben wij begrip voor deze situatie, maar wij willen geen verkeerde verwachtingen wekken naar onze deelnemers- en bezoekersdoelgroep. Als verantwoordelijk organisator moet je dan een besluit nemen over de status van de beurs: we doen iets goed of we doen het niet !’

Nieuwe datum in december
Volgens Peter van Os, mede-organisator, is een beurs ‘voor de makers’ nog steeds een ‘missing link’ op de Nederlandse en Belgische beursagenda.
Hij ziet in het uitstellen van de beurs naar december een kans voor bedrijven die nu erg afwachtend zijn: ‘Op dit moment toetst ons acquisitieteam bij onze deelnemersdoelgroep de bereidheid om wel een besluit te kunnen nemen voor een december-editie.
ExpoShow is een productie van Conexpo BV en EXPOBULL.
Zodra we dit beeld duidelijk hebben kunnen we nieuwe stappen nemen. Voor nu is de periode tot mei te kort om zaken goed te kunnen regelen’.

Concept
De combinatie kennisoverdracht –presentatie van producten en diensten is goed ontvangen. Ook de aandacht voor meer conceptuele diepgang in merk- en productcommunicatie werd door toonaangevende creatieve bureaus als bijzonder welkom en onderscheidend ervaren. Koemans:’de kracht van het medium live communicatie is pas volledig te benutten indien beursdeelnames goed zijn doordacht en voorbereid en kunnen steunen op communicatieconcepten die gebaseerd zijn op missie en visie.
Met deze onderscheidende meerwaarde moet ExpoShow het podium worden van en voor vakmensen in live-communicatie, die de waarde van het medium kennen en –middels een deelname- zelf ook erkennen.

Quickscan
De organisatie verwacht binnen 10 weken duidelijkheid te hebben over realisatie in december. Van Os:’We merkten dat een twijfelende houding soms te maken had met de bezorgdheid over wat er zou gebeuren indien de beurs niet door zou gaan. Laten we duidelijk zijn: geen beurs, geen factuur. Wij als organisatie zijn voorfinancier van alle kosten. Pas bij 100 % ‘go’ gaan wij over tot factureren’.

Tijdig inschrijven is dus risicoloos en maakt een goede beursorganisatie mogelijk. Een snel contact met één van onze beursadviseurs is mogelijk door te 'clicken' op onderstaande
aanmeldbutton.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers