Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Faber Audiovisuals investeert in nieuwbouw

20-12-2019

Faber Audiovisuals hoopt voor het einde van het jaar 6000 m² aan nieuwbouw bedrijfsruimten in gebruik te kunnen nemen. Hiermee wordt de accommodatie van het bedrijf bijna twee keer zo groot. In de nieuwbouw komt onder andere een volledig geëquipeerd opleidingscentrum, de Faber Academy. Directeur Cees Faber: ‘Op dit moment richten we de Academy nog in de zogenaamde Demo-ruimte in. Op zichzelf een prima oplossing, maar het betekent wel dat we best vaak te maken hebben met verplaatsingen en op- en weer afbouw van materiaal. Immers, verschillende afdelingen maken regelmatig van die Demo-ruimte gebruik.’ Het nieuwe opleidingscentrum wordt geheel uitgerust met alle benodigde materialen die bij workshops en trainingen op verschillende niveaus goed inzetbaar zijn. Faber Audiovisuals ontwikkelde samen met ROC Friese Poort een verkort traject dat studenten in twee jaar opleidt voor de functie van Podium- en Evenemententechnicus.

Een belangrijke reden voor het opzetten van de Faber Academy is de verwachte toename van de behoefte aan geschoold personeel. ‘Tot nu toe lukt het nog steeds om vacatures die we in ons bedrijf hadden, in te vullen met geschikte mensen’, vertelt manager Education & Personal Development Minke Jager, ‘maar het is allerminst zeker dat het aanbod op termijn voldoende zal blijven. Wij hebben er als bedrijf natuurlijk groot belang bij dat we ook in de toekomst over voldoende gekwalificeerde medewerkers beschikken.’ Sinds september volgen de eerste 20 studenten de opleiding. Ze stappen in voor een traject van twee jaar, waarbij het tweede jaar zo goed als volledig uit werken en leren in de dagelijkse praktijk bestaat. ‘Het spreekt voor zich dat studenten die deze opleiding met goed gevolg afronden en daarbij een goede indruk hebben achtergelaten, een meer dan goede kans maken op een vaste baan bij ons bedrijf’.

Ook voor de afdelingen Warehouse en Logistiek wordt er nu één nieuw gebouw neergezet, waarin ook alle andere afdelingen samen worden gebracht. Daarmee verhuizen alle kantoorfuncties worden naar de nieuwbouw. Voor de afdelingen Warehouse en Logistiek zorgt de verhuizing voor efficiënter gebruik van de eigen vrachtwagens, omdat nu onnodige verplaatsingen op het bedrijventerrein tot het verleden gaan behoren. ‘In de nieuwbouw komen zes loading docks en ook dat zal de processen van laden en lossen aanzienlijk verbeteren. De routing van alle in – en uitgaande materialen en de handling die hiermee gemoeid is, wordt in de nieuwe situatie veel minder tijdrovend. Dit leidt uiteraard ook tot flinke besparingen op de kosten’, aldus Cees Jan Faber. Voor de infrastructuur in de directe omgeving van de nieuwbouw zijn – voor alsnog - geen werkzaamheden of investeringen nodig.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers