Festivak 2020 gaat niet door

07-10-2020

Vanmiddag ontvingen we het bericht dat OGZ, de organisator van Festivak, de 2020 editie die plaats zou vinden op 25 en 26 november in België, niet door laat gaan.

De organisator heeft de ontwikkelingen nauw gevolgd en steeds onderzocht hoe en in welke vorm het event toch doorgang zou kunnen vinden. Daarbij ging het niet alleen om 'veilig' maar ook om 'succesvol'.

Het advies van het COVID Event Risk Model, de huidige anderhalve meter regel en het feit dat het sterk wordt afgeraden om (internationaal) te reizen en zoveel mogelijk thuis te blijven, maken het een heel complex verhaal. Op basis daarvan is het duidelijk geworden dat een doorgang van Festivak in 2020 niet haalbaar is. Er zal dit jaar ook geen digitaal alternatief zijn.

'Een moeilijke en pijnlijke beslissing, maar een noodzakelijke en de beste voor alle betrokkenen,' aldus Jill Oomen, projectmanager Festivak. 'Wij kunnen momenteel niet garanderen dat wij een waardevol evenement kunnen bieden naar de kwaliteitsstandaard die verwacht wordt van OGZ en die wij van onszelf verlangen.'
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers