Fieldlab Evenementen wordt onderdeel van sneltestprogramma VWS

20-10-2020

Fieldlab wordt onderdeel van het sneltestprogramma van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. Dat is een andere uitkomst van het overleg met de overheid over de organisatie van testevenementen. Fieldlab kan zodoende input geven en gevalideerde testen kunnen worden gebruikt in het Fieldlab-programma. Er worden inzichten verkregen waarmee de sector de mogelijkheid krijgt de sneltests te implementeren in de organisatie van evenementen.
 
Namens Fieldlab sluit Ronny Hooch Antink aan bij het sneltestprogramma. Fieldlab gaat op zoek naar antwoorden op een aantal vragen:
 
•        welke sneltests worden gevalideerd?
•        kunnen de logistieke parameters van deze gevalideerde testen toegepast worden op evenementen?
•        kunnen we als sector eventueel sneltesten toevoegen aan het programma?
•        kan de sector mee in de inkoop van sneltesten, zodat er geen concurrentiepositie ontstaat?
•        op welke wijze kan de uitslag van een sneltest gekoppeld worden aan een toegangsbewijs of onderdeel van de toegang tot een event?
 
Bovendien gaat de sector op basis hiervan protocollen ontwikkelen voor de toepasbaarheid van sneltesten, inclusief de daarbij behorende kosten/baten analyse. Fieldlab heeft een aanvullende rol op de taskforce en kan onder meer expertise leveren op het gebied van logistiek en veiligheid.
 
Op de hoogte blijven van deze en andere activiteiten (zoals de testevenementen) van het Fieldlab Evenementen? Schrijf je in de voor de nieuwsbrief.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers