G4S faalt bij beveiliging Olympische Spelen

23-7-2012

Beveiligingsbedrijf G4S geeft zijn beveiligingscontract terug aan de organisatie van de Olympische Spelen. Ze kunnen niet genoeg beveiligers leveren. Politieagenten en militairen moeten daardoor bijspringen. Gevolg van het falen van het bedrijf is dat de autoriteiten moeten improviseren om de Spelen goed te beveiligen. Het leger had al de hoofdrol. Maar de regering heeft nu nog een 3.500 extra troepen moeten leveren. Ook de politie moet halsoverkop bijspringen.

De regering betaalde ruim 360 miljoen euro aan G4S voor het beveiligen van de Spelen en heeft al aangegeven dat ze tenminste 60 miljoen euro terug wil. CEO Nick Buckles staat onder druk om af te treden. Het Britse parlement wil de CEO nu aan de tand voelen en wil antwoord krijgen op de vraag wat er precies verkeerd ging. "Wat we zeker weten is dat het absolute chaos was. Mensen die zich aanmeldden kregen niets te horen of werden doorgelicht en kregen vervolgens een contract aangeboden waar niemand dan verder op in ging."

Reputatieschade
G4S loopt door de kwestie flinke reputatieschade op. Dat merk je aan de aandelenkoers die keldert op de beurs van Londen en aan de wankele positie van de CEO. Onze redactie belde met Alain D'Haese van G4S België: "Het klopt dat het leveren van de benodigde bewakingsagenten niet is gelukt. G4S UK neemt hiervoor de verantwoordelijkheid op en doet er alles aan om alsnog zoveel mogelijk agenten te leveren. Het is een complex project waarbij ook de overheid alle candidaten screent". Belangrijk om weten is dat de Engelse afdeling van G4S los staat van de Belgische en Nederlandse vestigingen. G4S stelt wereldwijd 650.000 mensen tewerk.

Bron: BNR, Knack, HLN - 18-07-2012

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers