Gastvrij Nederland presenteert sectorvisie

12-5-2011

50.000 ondernemingen verenigd in Gastvrij Nederland spraken vorige week in de sectorvisie ‘Versterken en Veraangenamen’ uit, meer aandacht te willen voor buitenlandse promotie. Ook doen de ondernemers in toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd een appél op de overheid om verantwoord te bezuinigen op kunst en cultuur.

De agenda van de gastvrijheidseconomie voor 2011-2014 heeft de ambitie om van Nederland een aantrekkelijker bestemming te maken, zowel in binnen- als buitenland. Ook wil Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, dat de gast meer centraal komt te staan in deze sectoren en ondernemers hierin verantwoordelijkheid nemen.

Om vanuit de sectoren meer economische en maatschappelijke meerwaarde te genereren is volgens Gastvrij Nederland meer samenwerking tussen branches, individuele ondernemers, overheden, maatschappelijk middenveld en stakeholders nodig. Gastvrij Nederland zal haar achterban stimuleren om de kansen te pakken die in de ambitieuze agenda staan omschreven.

Klik hier voor de Sectorvisie ´Versterken en Veraangenamen´.

CLC-VECTA is één van de leden die Gastvrij Nederland- Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd – vertegenwoordigt. De 16 leden zijn organisaties en branches in de gastvrijheidseconomie waarin zowel leisure als business zijn vertegenwoordigd. Gastvrij Nederland spant zich in de toeristisch-recreatieve bedrijvigheid binnen Nederland in de volle breedte te versterken, zodat toerisme en recreatie kunnen uitgroeien tot een dynamische en duurzame sector waarin bezoekers en recreanten hun voordeel doen met een hoogwaardige productbeleving tegen gunstige prijs- en kwaliteitscondities. Zij zet zich in voor een toegankelijk, veelzijdig, verrassend en hoogwaardig vrijetijdsaanbod met als doel om meer bezoekers en meer bestedingen in Nederland te genereren.

Kijk op de website van Gastvrij Nederland voor meer informatie.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers