Georganiseerde samenkomsten per 1 juni

20-5-2020

In de persconferentie van 19 mei kondigde Minister President Mark Rutte een versoepeling ten aanzien van het verbod op georganiseerde samenkomsten aan per 1 juni.
 
Met ingang van 1 juni geldt:
In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen. Dit maximum is, in tegenstelling tot de eerdere aankondiging, exclusief personeel. Belangrijk is dat de richtlijnen daarbij in acht worden genomen: 1,5 meter afstand tot elkaar, op basis van reservering en na een checkgesprek vooraf (mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis).
 
In enkele gevallen kunnen er meer mensen bij elkaar komen in één binnenruimte (lees, per zaal):
  • Wettelijk verplichte bijeenkomsten, zoals raadsvergaderingen of aandeelhoudersvergaderingen, kunnen online plaatsvinden of fysiek als er maximaal 100 personen zijn die 1,5 meter afstand kunnen houden.
  • Samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties mogen doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
  • Voor hotels is het toegestaan om alle daar verblijvende gasten in het restaurant te laten eten, ook als dit er meer dan 30 zijn. Ook hier wordt de 1,5 meter gehanteerd, tenzij de gasten tot 1 huishouden behoren.
  • Als er minder dan 30 overnachtende gasten zijn mogen er tot het maximale aantal van 30 ook gasten van buiten het hotel worden toegelaten.
Als de situatie het toelaat zou het aantal bezoekers met ingang van 1 juli verhoogd kunnen worden naar 100.
 
Tot 1 juni geldt nog steeds het volgende:
Samenkomsten zijn en blijven verboden, met enkele uitzonderingen: wettelijk verplichte bijeenkomsten, zoals raadsvergaderingen of aandeelhoudersvergaderingen, kunnen plaatsvinden als er maximaal 100 personen zijn die 1,5 meter afstand kunnen houden. Daarnaast mogen samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Ook rouw- en trouwdiensten vormen een uitzondering, hiervoor geldt een maximum van 30 personen.  
 
Let op: alle meld- en vergunningsplichtige evenementen zijn in beginsel nog verboden tot 1 september.Bron: Rijksoverheid

 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers