Gielissen kiest voor Karmijn om samen verder te groeien

03-10-2017

Gielissen, marktleider in interiors, exhibitions en events, gaat een samenwerking aan met Karmijn Kapitaal. Gielissen heeft de laatste jaren een grote sprong in omzet en resultaat gemaakt en wil die lijn graag verder doorzetten. Een aanzienlijk deel van die groei zal autonoom zijn, maar om een versnelling te kunnen realiseren en acquisities te kunnen plegen is kapitaal nodig. Daarom is Gielissen bijzonder verheugd over de toetreding van Karmijn Kapitaal als minderheidsaandeelhouder. De huidige aandeelhouder en CEO Bart Wigman blijft de grootste aandeelhouder van Gielissen en zal ook de dagelijkse leiding houden.

Bart Wigman: "Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Karmijn. Ik ben blij met de nieuwe mogelijkheden die zich nu aandienen, waaronder mogelijk ook acquisities."

Kansen
Gielissen viert dit jaar haar 80-jarig jubileum met het motto ‘growing together’, waarbij het nadrukkelijk verwijst naar het feit dat het bedrijf alleen kan groeien door haar klanten te laten groeien. Nu heeft het motto een tweede betekenis gekregen. De verdere groei zal immers ook gerealiseerd gaan worden met Karmijn Kapitaal als aandeelhouder. De komende periode zal gebruikt worden om de groeimogelijkheden nog eens aan te scherpen en mogelijke acquisities te concretiseren.

Hadewych Cels van Karmijn: "Gielissen is een prachtig bedrijf, dat is uitgegroeid tot de grootste partij in Nederland op het gebied van interieurbouw, tentoonstellingen en evenementen. Als marktleider heeft Gielissen een sterke positie in Nederland en daarbuiten en wij hopen de onderneming samen met Bart en zijn team verder te helpen."

Als volgende stap in de realisatie van de groeidoelstelling heeft Gielissen deze maand een eigen vestiging in London, UK, geopend. Francis Mugford, die hier de leiding zal nemen, heeft al vele jaren ervaring op het gebied van events en tentoonstellingen en zal vanuit London de Engelse markt en Engelse klanten van Gielissen nog beter kunnen bedienen.

Over Karmijn
Het in 2010 door drie vrouwelijke ondernemers opgerichte Karmijn Kapitaal investeert risicodragend kapitaal in Nederlandse MKB-bedrijven. Karmijn ziet diversiteit en menselijke waarden in het zakendoen als succesfactoren voor duurzame groei en richt zich ook op de ‘zachtere’ aspecten van ondernemerschap, zoals zorg voor medewerkers en klanten, langetermijnvisie en stimuleren van creativiteit en innovatie.

Karmijn investeerde eerder onder andere in Fred de la Bretonière, televisieproducent Tuvalu Media, Jopenbier en fintechonderneming FiveDegrees. Gielissen is de derde investering van Karmijn dit najaar.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers