Helft van de banen in de evenementenbranche op de tocht

19-8-2020

Verschillende media (waaronder De Volkskrant, De Telegraaf , De Limburger, Accountant en CMweb) hebben een artikel gepubliceerd waarin hulp wordt gevraagd voor de evenementenbranche. Als de overheidssteun aan de evenementensector niet wordt verlengd in oktober, raakt ruim de helft van de werknemers in die sector zijn of haar baan kwijt. Daarvoor waarschuwt branchevereniging CLC-VECTA, schrijft de media.
 
De Nederlandse evenementenbranche is goed voor een jaaromzet van €7,4 miljard euro en ruim 100.000 banen. De Nederlandse beurzensector is goed voor maar liefst €4 miljard hiervan, waarvan een groot deel dit jaar verloren zal gaan. De kans dat er op korte termijn weer veel beurzen en evenementen worden georganiseerd is minimaal, volgens FNV. Daarom moet er snel een regeling op maat getroffen worden voor de sector. FNV-bestuurder Henk Panhuizen: ‘Er moet vanaf 1 oktober een aparte regeling komen anders gaat deze sector failliet en verliezen 51.000 mensen hun baan’. Volgens de bestuurder hebben alle werkgevers in deze sector steun aangevraagd, maar desondanks is er al een aantal bedrijven failliet gegaan.

Eerder werd CLC-VECTA ook geïnterviewd door RTL Nieuws, NU.nl en BNR Nieuwsradio over het banenverlies in de sector.Bron: Volkskrant & Telegraaf

 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers