Hoe fit is je bedrijf? Ontdek het met de Nationale FitRatio Benchmark

17-7-2018

Fitte medewerkers zorgen voor een gezond en succesvol bedrijf. Daarbij gaat het niet alleen om de lichamelijke conditie van je grootste kapitaal. Fitte werknemers zijn zowel fysiek als mentaal gezond en voelen zich energiek en vitaal. Daardoor zijn ze productiever én verzuimen ze minder en zo dragen ze bij aan het succes en de groei van je bedrijf.

Hoe staat het met de fitheid binnen je bedrijf en hoe scoor je in verhouding tot je vakgenoten? Je ontdekt het snel en gemakkelijk door deel te nemen aan de gratis Nationale FitRatio Benchmark van ArboNed.

Bereken gratis je FitRatio
De FitRatio geeft aan in welke mate bedrijven zich inspannen om de vitaliteit van hun werknemers te bevorderen. Door deel te nemen aan de Nationale FitRatio Benchmark ontdek je hoe fit je bedrijf is ten opzichte van andere organisaties. En je krijgt inzicht hoe fitte medewerkers bijdragen aan je zakelijke succes. Het invullen van de FitRatio-vragenlijst duurt een paar minuten en daarna ontvang je direct je resultaten en hoe deze zich verhouden tot je vakgenoten (anoniem). Binnen een aantal weken ontvang je het onderzoeksrapport met alle inzichten en zakelijke kansen.

Voor wie is de FitRatio?
De FitRatio benchmark concentreert zich op de grotere mkb-bedrijven (tussen de 50 en 200 medewerkers), maar is ook interessant voor bedrijven met minder personeel. De benchmarkresultaten zijn gebaseerd op de vragenlijsten van mkb-bedrijven boven de 50 medewerkers, dus je resultaten zullen hiermee worden vergeleken.

Wat is fitheid?
Fit zijn is het vermogen om fysieke, emotionele en sociale uitdagingen aan te kunnen. Het gaat verder dan alleen fysiek fit zijn. Ook de mentale fitheid van je werknemers, de veiligheid op het werk en de cultuur binnen de organisatie doen ertoe.

Vijf aspecten dragen bij aan een gezonde onderneming en gezonde werknemers:

  • Huisvesting en omgeving (inspirerende werkplek, veilig en goed bereikbaar)
  • Werk (functie met uitdaging en doorgroeimogelijkheden binnen de capaciteiten)
  • Sociale omgeving op werk (cultuur, sfeer en sociale contacten)
  • Werk / privé (juiste balans, fysieke en geestelijk gezonde werknemers)
  • Organisatie-imago (bedrijf waar men graag voor wil werken, groeiend bedrijf met tevreden klanten)

Het belang van fitheid
Fitte werknemers leveren een positieve bijdrage aan een gezonde en groeiende onderneming. Zij dragen bij aan de realisatie van je bedrijfsdoelstellingen. Optimaal fitte werknemers vertalen zich in meer omzet, winst, klanttevredenheid en toekomstbestendigheid. Optimale fitheid bij medewerkers bereik je als werkgever door de juiste voorwaarden te creëren.

Door: ArboNed

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers