Hoogte taks vliegtickets 2021 vastgesteld

08-12-2020

De tickettaks op vliegtickets die per 1 januari 2021 wordt ingevoerd, is vastgesteld op € 7,85 euro per enkele reis, zo meldt de ANVR op basis van informatie van het ministerie van Financiën.
 
Waarom een vliegbelasting?
Het kabinet wil de belastingen ‘vergroenen’ om zo mensen te stimuleren milieubewuste keuzes te maken. Maar ook de luchtvaartsector verduurzamen door schoner te vliegen met minder CO2-uitstoot. Momenteel wordt internationaal vliegen niet belast met accijns of btw. Dit in tegenstelling tot de auto, bus of trein. Dit is een belangrijke reden om een vliegbelasting in te voeren. Daarnaast draagt deze belasting er ook aan bij om de prijsverschillen tussen bijvoorbeeld vliegtickets en treinkaartjes te verkleinen. In veel landen om Nederland heen is er al wel een vliegbelasting. Daarom zoekt Nederland ook Europese samenwerking op.
 
In de oorspronkelijke plannen uit 2017 was nog sprake van een taks van € 7,-. Op het laatste moment is vracht uitgezonderd van de belasting, waardoor de belasting voor passagiers omhoog ging naar 7,45 euro. Dit bedrag moest nog gecorrigeerd worden voor inflatie, waardoor het uiteindelijke bedrag nu is vastgesteld op € 7,85.

Bron: TravMagazine
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers