Hulp bij aanpak ongewenst gedrag op de werkvloer

30-10-2017

Twee woorden domineerden de afgelopen tijd de media: 'me too'. Steeds meer vrouwen, maar ook mannen melden dat ze op wat voor manier dan ook onheus bejegend zijn.

Ongewenst gedrag op de werkvloer
De actie #MeToo moet seksuele intimidatie uit de taboesfeer halen en aantonen hoe wijdverbreid het is. Maar het gaat verder dan dat. Neerbuigende opmerkingen, agressie en pesten zijn problemen die in elke organisatie kunnen voorkomen. En mensen kunnen daar letterlijk ziek van worden.

Ondersteuning van vertrouwenspersoon
Een melding van ongewenste omgangsvormen moet een leidinggevende altijd serieus nemen. Maar het kan voor een slachtoffer lastig zijn open over de problemen te praten. ArboNed, preferred supplier van CLC-VECTA, kan hierbij ondersteunen via een vertrouwenspersoon of door één van je eigen werknemers hiervoor op te leiden. Zo werk je aan een goede werksfeer en zorg je ervoor dat '#MeToo' voor je bedrijf geen issue wordt.

Meer informatie
Naast hulp aan slachtoffers bij ongewenst gedrag, kan ArboNed je ook op andere manieren helpen de sociale veiligheid binnen je organisatie te verbeteren. Vanuit de Arbowet ben je als werkgever zelfs verplicht om aandacht te besteden aan deze onderwerpen, in de wet psychosociale arbeidsbelasting genoemd.

Bron: ArboNed

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers