In het schooljaar 2019-2020 een BBL’er begeleid?

18-8-2020

Hoewel de impact van de coronacrisis op de beschikbare stages en leerbanen nog onzeker is, heeft het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) op verzoek van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap alvast een actieplan opgesteld. Onderdeel van dit actieplan is een extra budget van jaarlijks 10,6 miljoen om ervoor te zorgen dat er voldoende stages en leerbanen zijn voor de ruim 500.000 mbo-studenten, aankomende mbo-studenten, werkenden en werkzoekenden die via het mbo worden opgeleid.
 
Deze extra subsidie is sectorgebonden. Om in aanmerking te komen voor de extra subsidie moet de juiste SBI-code op uw Kamer van Koophandel (KvK) staan. Bekijk hier de lijst van SBI-codes die in aanmerking komen voor deze subsidie. Behoor je tot de juiste sector, dan krijg je automatisch de extra subsidie als je een aanvraag voor de subsidie Praktijkleren doet. Het totale budget wordt verdeeld over alle aanvragen van bedrijven in de landbouw, recreatie en horeca. De uitkering per leerling is daarom nog niet bekend.
 
Subsidie praktijkleren
De overheid heeft de subsidie voor praktijkleren in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren om te investeren in de opleiding en ontwikkeling van toekomstig beroepspersoneel. Als ondernemer wordt je met de subsidie gedeeltelijk gecompenseerd voor de tijd die je in de begeleiding van leerling-werknemers stopt. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal weken dat de leerling op het bedrijf werkt.
 
De subsidieregeling geldt doorgaans voor leerlingen die een (bbl-)traject volgen, waarbij ze vier dagen in de week stage lopen en een dag in de week naar school gaan. In sommige gevallen komen ook bedrijven in aanmerking voor de begeleiding van leerlingen die een duale hbo- of technische wo-opleiding volgen.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers