Inloggen werkgeversportaal UWV vanaf 1 november alleen nog met eHerkenning

20-9-2019

Inloggen op het werkgeversportaal van UWV kan vanaf 1 november alleen nog met eHerkenning. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost de nodige tijd en voorbereiding. Zonder eHerkenning kunnen werkgevers straks geen ziek- en betermeldingen of zwangerschapsverlof meer melden via het werkgeversportaal. Vanaf volgend jaar komen daar snel allerlei andere aangifteprocessen bij, zoals vennootschapsbelasting, loonheffing en btw.
 
eHerkenning stap vooruit voor digitaliserende overheid
Het idee van eHerkenning is dat ondernemers met één middel van hun keuze (bijvoorbeeld een username/wachtwoord, smscode, app, QR scanner of cardreader) straks bij alle overheidsinstanties online kunnen bewijzen wie ze zijn en daarna aangiftes of transacties doen. Dat leidt tot meer gemak voor ondernemers, zonder waaier aan inlogcodes meer, en met optimale digitale veiligheid. Voor de overheid is het een prikkel om het digitaliseren van haar overheidsprocessen te versnellen.
 
Machtigingen opnieuw aanvragen
Kunnen inloggen met eHerkenning is meer dan een veilige inlogcode aanvragen. Zo vervallen alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moet je als werkgever opnieuw voor je medewerkers aanvragen. Dat vraagt eenmalig meer tijd.
 
Meer informatie over het aanvragen van eHerkenning vind je hier.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers