Inzage in liquiditeit en scenario’s voor ondernemers met nieuwe tool

26-10-2021

Als ondernemer heb je meestal een goed beeld van je omzet en kosten voor het komend jaar. Maar weet je ook of er elke maand genoeg geld op je rekening staat om aan je verplichtingen te voldoen? De Toekomstcheck van MKB-Nederland en VNO-NCW geeft onder meer inzicht in je liquiditeitspositie voor de komende twaalf maanden en laat zien wat verschillende scenario’s met je liquiditeit doen. Met je financiële gegevens van het afgelopen jaar bij de hand, kost de gratis online check je ongeveer 15 tot 20 minuten.
 
De toekomstcheck
  • op een makkelijke efficiënte manier financieel voorbereid zijn op wat er in de toekomst kan gaan gebeuren;
  • snel inzicht in de financiële liquiditeit van het bedrijf nu en de komende twaalf maanden, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens;
  • een indicatie van de financiële liquiditeit in drie scenario’s: realistisch, optimistisch en pessimistisch;
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard;
  • direct tips bij de relevante scenario’s;
  • doorverwijzing voor persoonlijke begeleiding naar het Ondernemersklankbord en i brancheorganisaties.
Jacco Vonhof, MKB-Nederland- voorzitter: “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd - bij de Belastingdienst, bank en leveranciers - en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze weer gaan investeren, in groei, digitalisering, verduurzaming. Daarbij is goed inzicht in je financiële situatie bij verschillende scenario’s van groot belang.”
 
De toekomstcheck is veilig, overzichtelijk en werkt snel, en wordt de komende tijd op basis van ervaringen en ontwikkelingen verfijnd en uitgebreid. De tool is onderdeel van het project ‘Blik op de toekomst, met perspectief vooruit’. Dit project is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met het Ondernemersklankbord, de Kamer van Koophandel en VNO-NCW en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers