Jaarbeurs ontvangt COVID-19 preventiemaatregelen-keurmerk

07-1-2021

Jaarbeurs heeft op 21 december als eerste evenementenlocatie dit Kiwa keurmerk ontvangen. De Jaarbeurs werd getoetst op de maatregelen en het proces om eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het keurmerk laat zien dat beurzen, congressen en andere bijeenkomsten volgens de hoogste veiligheidsnormen plaatsvinden. COVID-19 co√∂rdinator binnen Jaarbeurs, Rob Kraan, legt uit waarom het Kiwa-keurmerk zo belangrijk is: 'In het begin van de COVID-19 pandemie waren er veel 'keurmerken' die hun diensten aanboden en een keurmerk wilden uitdelen. Maar dat zijn over het algemeen zinloze stickers. Kiwa toetst niet alleen onafhankelijk, maar ook zeer gedegen. Daarbij kijkt het keurmerk niet alleen naar maatregelen als desinfectie, signing of andere basismaatregelen, maar vooral naar het proces binnen onze organisatie. 

Dit maakt het Kiwa keurmerk een krachtig en betrouwbaar keurmerk dat evenementenlocaties helpt om bezoekers duidelijk te maken dat een locatie er alles aan gedaan heeft om veiligheid zo optimaal mogelijk te waarborgen.
Als grootste evenementenlocatie vindt Jaarbeurs het belangrijk om bij te dragen aan de lancering van het keurmerk en om bij te dragen aan het vertrouwen van mensen dat evenementen veilig kunnen plaatsvinden. 

Het Kiwa-keurmerk is er voor organisaties die hun COVID-19 preventiemaatregelen willen laten toetsen aan de geldende nationale en internationale eisen en eventueel aanvullende branche- of bedrijfsrichtlijnen. Kiwa voert periodiek een beoordeling uit, waarbij de protocollen en preventiemaatregelen van een organisatie worden gecontroleerd.

Kiwa is er enorm trots op dat zij met dit keurmerk een bijdrage kunnen leveren aan het op een veilige manier organiseren van evenementen in de Jaarbeurs.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers