Kabinet geeft Fieldlab Evenementen toestemming voor opschalen

15-4-2021

Fieldlab Evenementen heeft toestemming van het kabinet gekregen om de komende twee maanden evenementen met meer bezoekers te organiseren. Bij deze evenementen wordt onderzocht of de preventieve maatregelen even effectief zijn bij grotere deelnemersaantallen. Het gaat om 11 praktijkonderzoeken die in april en mei gaan plaatsvinden.

Op donderdag 15 april verwacht TivoliVredenburg in Utrecht 1200 bezoekers voor de 3FM Awards. Vervolgens zijn er op 24 april twee evenementen; 10.000 mensen mogen feesten op de 538 Oranjedag in Breda en 8.000 bezoekers mogen een dagje naar de Efteling. In mei wordt onder andere een concert van Het Residentie Orkest georganiseerd en zal in Enschede een marathon plaatsvinden.

Alle bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen moeten maximaal 24 uur voorafgaand aan het proefevenement een sneltest doen. Vijf dagen na het proefevenement nemen de bezoekers deel aan een tweede sneltest. Voor de controle van het testresultaat wordt gebruik gemaakt van de CoronaCheck-app.  

Het doel van Fieldlab Evenementen is om te onderzoeken op welke manier sportieve, culturele of zakelijke evenementen weer veilig georganiseerd kunnen worden. Nader onderzoek met hogere bezoekersaantallen is noodzakelijk om te kunnen bepalen of de preventieve maatregelen uit de vorige fase net zo effectief zijn als bij evenementen met een groter aantal bezoekers.  

Op de website Back to Live vindt je alle evenementen, data en ook de voorwaarden voor deelname. Tickets voor deze evenementen koop je bij de organisatoren van de betreffende evenementen.

Lees hier de kamerbrief over het onderzoeksprogramma van Fieldlab Evenementen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers