Koffers inchecken op de beurs

13-8-2018

Beursbezoekers van RAI Amsterdam hoeven volgend jaar niet meer de hele dag hun koffer mee te zeulen, maar kunnen deze op de beurs inchecken voor hun vlucht. Tenminste als het aan de RAI ligt. Dat deze dienst er zal komen is zeker, maar wanneer het precies van start zal gaan is nog niet bekend, stelt Erik Tangelder, Head of Visitor Services van RAI Amsterdam, op Zakenreis.nl.

Logistieke uitdaging
“Bij grote beurzen komen duizenden mensen met hun koffertje naar de RAI, die zij afgeven bij de garderobe of in een locker doen om hem ’s middags weer op te halen als ze naar Schiphol gaan,” vertelt Tangelder. “Ook al verdienen wij daar geld aan, het is voor ons een logistieke uitdaging om al die koffers in bewaring te nemen. Voor passagiers is het vele malen prettiger als zij hun koffer al bij ons op het beursterrein kunnen inchecken en pas terugzien op de bagageband als zij ’s avonds of de volgende dag thuiskomen. In combinatie met online inchecken vermijden beursbezoekers opstoppingen bij de bagage drop-off op Schiphol en kunnen ze vlot het luchthavenproces doorlopen.”

PASSME
Deze alternatieve bagagestroom is een van de aanbevelingen van het Europese PASSME-project waarvoor Schiphol samen met Hamburg als proeftuin dient: met een serie maatregelen kan van de reistijd binnen Europa een uur worden afgesnoept. “De RAI heeft met veel belangstelling PASSME gevolgd,” zegt Tangelder. “Alle betrokken partijen – waaronder Schiphol en Air France-KLM – zijn het erover eens dat het deze richting op moet gaan. Een incheckbalie op het beursterrein zou de customer journey van onze beursbezoekers zeker verbeteren. Het is geen nieuw fenomeen; Air France heeft in Parijs ook een dergelijke samenwerking met beurslocatie en luchthaven.”

Bron: Expovisie

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers