Leo Pot nieuwe directeur Muziek Centrum Nederland

24-8-2011

Het bestuur van Muziek Centrum Nederland (MCN) heeft per 1 oktober 2011 Leo Pot benoemd als nieuwe directeur, met de bijzondere opdracht MCN voor te bereiden op een onzekere toekomst. Hij is de opvolger van directeur a.i. Hans van Beers.

Leo Pot is sinds 1992 directeur van Theaters Tilburg (voorheen Schouwburg en Concertzaal Tilburg) waar hij per 1 september afscheid neemt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Voor zijn jarenlange inzet voor de cultuur in Tilburg kreeg hij onlangs nog van deze gemeente de grote zilveren legpenning. Voor die tijd was Pot werkzaam als directeur van Cultureel Centrum De Vest in Alkmaar en stond hij aan het hoofd van de Sector Cultuur van de Gemeente Alkmaar.

Pot bekleedt daarnaast een groot aantal nevenfuncties in de culturele sector. Hij is o.a. voorzitter a.i. van de Vereniging van Schouwburg- en Concertzaaldirecties (VSCD), lid van het bestuur van de Stichting Promotie Theater & Concertbezoek (SPTC) en adviseur van Goodgovernance.nl.

In 2007 verscheen bij uitgeverij Academic Service van zijn hand het boek Kunst in Zaken, Gids voor Cultureel Ondernemerschap en in 2009 bij uitgeverij Haystack Hoe pak je een OEN zijn POEN, over de psychologie van het overtuigen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers