Lyreco Benelux publiceert een nieuw duurzaamheidsverslag

22-5-2017

Al lang voordat het een algemeen modewoord werd, zit duurzaamheid bij Lyreco, preferred supplier van CLC-VECTA op het gebied van kantoor- en werkplaatsbenodigdheden, verweven in het DNA. Het van oorsprong Franse familiebedrijf houdt met het Duurzaamheidsverslag 2017 zijn duurzaamheidsstrategie 'Eco Future' en de acties die daaruit voortvloeien, tegen het licht. Omdat Lyreco Benelux deel uitmaakt van een internationale groep ligt de plaatselijke strategie hiermee volledig in lijn.

Duurzaamheid en zakendoen zijn perfect verenigbaar
'Groen is doen' is een catchy oneliner, maar wel één die staat als een huis. Er is over maatschappelijk verantwoord ondernemerschap al heel wat inkt gevloeid, maar het zijn hoofdzakelijk de concrete acties die op het einde van de rit het verschil maken voor mens en planeet. Dit neemt niet weg dat het als organisatie belangrijk is om op gepaste tijdstippen helder te communiceren over het afgelegde traject en de doelstellingen die daarbij horen. Dit verslag werpt een licht op de duurzame prestaties in 2016, maar kijkt ook vooruit naar de toekomst. De maatschappelijk verantwoorde koers die Lyreco vaart toont aan dat zakendoen en aandacht schenken aan het milieu volledig verzoenbaar zijn. 100% klimaatneutraal transport, 10.000 m2 aan zonnepanelen, een bijhorende jaarlijkse besparing van 158 ton CO2, bijna 100% van het afval dat wordt gerecycleerd en één vierde minder uitstoot in vergelijking met 2010 komen er niet vanzelf en zijn maar een greep uit de vele ecologische realisaties.

Zelfs het Duurzaamheidsverslag is duurzaam
Het sobere en stijlvolle ontwerp van het Lyreco Duurzaamheidsverslag 2017 ligt in lijn met de strategie. Duurzame inspanningen dienen helder en transparant gecommuniceerd te worden. Rookgordijnen helpen niemand vooruit. Zo werd bij elke stap de ecologische voetafdruk maximaal gereduceerd: van creatie tot het drukproces en de levering. "Net zoals de nerven van een blad vertakken onze duurzame inspanningen zich in het geraamte van heel onze organisatie. Een effectief duurzaam beleid dient daarom gedragen te worden door elke schakel," aldus Paul Vieijra, Managing Director Lyreco Benelux.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers