Mag ik mijn werknemers vanwege de coronacrisis tijdelijk detacheren?

18-3-2020

Vanwege de gevolgen van het coronavirus krijgen we steeds vaker de vraag van onze leden of je als werkgever je werknemers tijdelijk kunt ‘uitlenen’ naar een andere werkgever. We hebben onze juridisch partner DVAN daarom gevraagd een memo te schrijven die als handreiking kan dienen voor werkgevers die dit overwegen. Het gaat in op de vraag wat detachering is, welke gevolgen en/of risico’s detachering met zich meebrengen en wat je als werkgever moet regelen.
 
Tijdens de uitzending van Spraakmakers op NPO Radio 1, legde CLC-VECTA directeur Riemer Rijpkema enkele vragen over detachering voor aan een arbeidsrechtadvocaat; mag je een werknemer verplichten andere werkzaamheden te verrichten? Of vergelijkbare werkzaamheden voor een andere werkgever? Beluister hier het fragment (17 maart, Spraakmakers 09:30 - 10:00 uur, minuut 55:20) of lees het artikel gepubliceerd n.a.v. het radiogesprek.
 
Om je te helpen in deze lastige tijd werknemers te detacheren, heeft DVAN een modelovereenkomst opgesteld die je daarvoor kunt gebruiken. Heb je behoefte aan aanvullend advies of maatwerk? Neem dan contact op met Thijs van Liempd, arbeidsrechtadvocaat bij DVAN.   
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers