Mediamagnaat laat oog vallen op ID&T

27-8-2012

De Amerikaanse miljardair en oprichter van Live Nation, Robert F. X. Sillerman, heeft interesse in dancefeestorganisator ID&T.

Dat bevestigde het bedrijf dinsdag naar aanleiding van berichtgeving door het Nederlandse tijdschrift Quote. "Er is veel belangstelling voor ID&T en onze concepten, ook vanuit de oprichter van Live Nation en andere grote entertainmentpartijen. Wij hebben met alle partijen voortdurend gesprekken om te kijken hoe we ID&T en onze concepten verder kunnen brengen en zien dit als een positieve ontwikkeling."

Revolutie
De zakenman zorgde in de jaren negentig voor een revolutie door regionale organisatoren te bundelen tot Live Nation. In Nederland nam hij Mojo over. Sillerman verkocht Live Nation in 2000 aan het entertainmentbedrijf Clear Channel. Hij werkt nu aan de oprichting van een internationale organisator van dancefeesten en heeft daarvoor zijn oog laten vallen op ID&T. Dat bedrijf is internationaal actief met dance-evenementen als Sensation en het inmiddels wereldberoemde dancefestival Tomorrowland in Boom.

Het bedrijf dat binnen een jaar vorm moet krijgen, moet SFX Entertainment heten. Of Sillerman met SFX de concurrentie aangaat met zijn eigen geesteskind Live Nation, zal moeten blijken.

Bron: Eventplanner.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers