Minimumlonen stijgen 0,76 Procent per 1 juli 2011

31-5-2011

Je moet per 1 juli 2011 een hoger wettelijk minimumloon uitbetalen aan werknemers van 23 jaar of ouder. Recent heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt dat het wettelijk minimumloon per 1 juli 2011 met 0,76% zal stijgen. Je loopt het risico een boete te ontvangen als je dit minimumloon niet aan uw werknemers betaalt.
De minister stelt elk jaar op 1 januari en op 1 juli het wettelijk minimumloon vast. De stijging van het wettelijk minimumloon is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van de cao-lonen. Je kunt deze wijziging nu dus al in jou administratie verwerken en indien nodig het salaris van de werknemers hier op aanpassen. Per 1 juli 2011 zal het wettelijk minimumloon voor iedere werknemer tussen de 23 en 65 jaar € 1.435,20 per maand bedragen op basis van een fulltime werkweek.

Boete bij onderbetaling
Voor werknemers jonger dan 23 jaar zal een minimumloon gelden dat een percentage is van het wettelijk minimumloon. Voor werknemers jonger dan 15 jaar en werknemers ouder dan 65 jaar hoeft er geen rekening gehouden te worden met het wettelijk minimumloon. Alle minimumlonen zijn opgenomen in onderstaande tabel. Jou onderneming moet zich wel houden aan deze minimumlonen, omdat anders sprake is van onderbetaling. Bij onderbetaling kan de Arbeidsinspectie u een maximale boete geven van € 6.000 per onderbetaalde werknemer.

bron: www.rendement.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers