MKB-ers beschermen merknaam onvoldoende

05-6-2012

Veel ondernemers denken, ten onrechte, dat hun naam goed beschermd is omdat ze hem als handelsnaam of als domeinnaam hebben geregistreerd, blijkt uit onderzoek onder het ondernemerspanel (waarin bijna 10.000 ondernemers deelnemen) van de Kamer van Koophandel. In werkelijkheid kan elk ander de naam gebruiken zolang deze niet is geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). MKB-Nederland vindt de cijfers opvallend en zal ondernemers hier meer op gaan wijzen.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de ondernemers die gebruik maken van één of meer merknamen hun merknaam beschermt. Vier op de tien hebben dit niet gedaan en drie op de tien weten het niet. Acht op de tien ondernemers gebruiken een logo. Van deze groep heeft driekwart dit logo niet als merk beschermd.
> lees meer over het onderzoek op de website van de KvK

Registreren bij BBIE
Om een merknaam vast te leggen moet deze geregistreerd zijn de bij de BBIE. Registreren kan online tegen geringe kosten. Ook kunnen via deze organisatie modellen geregistreerd worden en ideeen of ontwerpen vastgelegd worden.
> registreren bij BBIE

Bron: Nieuwsbrief MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers