Nederlandse bedrijven weer duurzaamste op wereldranglijst

10-9-2011

Nederlandse bedrijven zijn duurzaam. Dat bevestigt de nieuwste Dow Jones Sustainability Index (DJSI), de jaarlijkse ranglijst van de meeste duurzame ondernemingen ter wereld. Vier Nederlandse bedrijven zijn uitgeroepen tot meest duurzame in hun categorie. Geen enkel ander land heeft meer duurzame koplopers. De winnaars zijn DSM, Air France-KLM, Philips en Post NL. Opvallend is dat zij zich al jaren staande weten te houden in de top.

Op de DJSI kan een bedrijf het beter doen dan het jaar ervoor. Maar als de concurrentie grotere stappen maakt op het gebied van duurzaamheid stijgt deze harder op de ranglijst. Zo concludeert de Volkskrant vandaag dat een daling of verwijdering uit de lijst niet betekent dat een bedrijf het slechter doet. VNO-NCW vindt het des te meer een prestatie dat Air France-KLM (reizen en vrije tijd), Post NL (industriële goederen en diensten) en DSM (chemie) hun koppositie hebben behouden. Vorig jaar waren deze organisaties ook al het meest duurzaam in vergelijking met hun concurrenten. Dit jaar is ook Philips als de beste uitgroepen, in de categorie persoonlijke en huishoudelijke goederen.

De Dow Jones Sustainability Index is het resultaat van een samenwerking tussen de beursgraadmeter van Dow-Jones en vermogensbeheerder SAM. Het vergelijkt de economische, sociale en milieuprestaties van toonaangevende, beursgenoteerde bedrijven. Dit gebeurt door middel van onder meer uitgebreide vragenlijsten en accountantsrapporten.

Bron: VNO-NCW

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers