Nieuw besluit reisbureauregeling btw per 1 april

23-4-2012

Op 30 maart 2012 is een besluit van de Staatssecretaris van Financiën gepubliceerd met een nadere toelichting op de nieuwe btw-regels voor reisbureaus die per 1 april 2012 in werking zijn getreden. Vanaf dat moment sluit de Nederlandse reisbureauregeling aan bij de Europese regelgeving voor reisbureaus. Daarmee is de huidige, bekende Nederlandse reisbureauresolutie verdwenen.

Preferred supplier van CLC-VECTA, Ernst & Young, heeft in hun onlangs uitgegeven Indirect Tax Alert in het kort de nieuwe btw-regels voor reisbureaus en het toelichtende besluit beschreven. Daarnaast gaan zij in op enkele gevolgen die deze nieuwe regeling mogelijk voor jou in de praktijk kan hebben.

'Gezien hetgeen uiteengezet is in deze informatie, blijkt dat men al snel gekwalificeerd wordt als reisbureau in de zin van de reisbureauregeling. Van belang is te melden dat er vele nieuwe, niet echt goed gedefinieerde begrippen in de regeling zitten, zoals "de reisdienst". De belangrijkste conclusie is dan ook dat ook leden van CLC-VECTA onder de reisbureauregeling kunnen vallen. Het is belangrijke informatie die goed op zijn waarde moet worden ingeschat', aldus Hans Houben van Ernst & Young. 'Een gesprek hierover met een bevoegde inspecteur zal naar mijn idee nuttig zijn.'

Meer weten? Op de webpagina van Ernst & Young lees je alles over de diensten, de voordelen voor leden en hoe je in contact kunt komen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers