Nieuwe functionaliteit in branche RI&E voor TTB bedrijven

29-11-2021

Om de Arbo risico’s binnen je bedrijf in kaart te brengen, ben je als ondernemer verplicht een Risico Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E) uit te voeren en te zorgen voor een up-to-date Plan van Aanpak. Daarnaast moet het Plan van Aanpak minimaal één keer per jaar op de voortgang beoordeeld en geüpdatet worden door de Preventiemedewerker. Sociale partners in de Tentoonstellingsbranche hebben jaren geleden al een branche RI&E ontwikkeld. Deze branche RI&E wordt regelmatig van een update voorzien en is bovendien erkend waardoor toetsing voor bedrijven tot 25 werknemers niet nodig is. De bestaande online ‘RI&E tool’ (de RIE Manager) heeft nu een nieuwe functionaliteit, waarmee je jouw updateresultaten letterlijk met één druk op de knop vast kunt leggen.

Met de nieuwe functionaliteit kun je in de software, vanuit het overzichtsscherm van de RIE, vastleggen dat je een update hebt uitgevoerd. Hierbij worden datum, tijd en de betreffende gebruiker automatisch vastgelegd en daarnaast wordt ook direct een (nieuw) Plan van Aanpak gegenereerd en gekoppeld aan de update. Zo kun je altijd aantonen wanneer je een update hebt uitgevoerd, door wie dit is vastgelegd en wat het resultaat was van deze update. Meer informatie over deze functionaliteit is hier te vinden.

Heb je vragen over deze functionaliteit of de RIE Manager? Neem dan contact op met de servicedesk van IT&Care via servicedesk@itandcare.nl. Voor inhoudelijke vragen, kun je contact opnemen met het Cao secretariaat (dineke@clcvecta.nl).

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers