Nog geen accountantsprotocol voor de ATE? Vraag hem toch vast aan

28-4-2022

Via de RVO zijn we ge├»nformeerd dat er inmiddels aardig wat aanvragen voor de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 (ATE) binnenkomen, maar dat de aanvragen vanaf €125.000 achterblijven. Het vermoeden is dat het accountantsprotocol de reden is, daarom komt de RVO met een oplosssing.

Geen accountantsprotocol? Toch een aanvraag!
Voor een aanvraag vanaf €125.000, is een accountantsprotocol nodig. Het accountantsprotocol en de modelverklaring zijn goedgekeurd door het NBA met nummer Copro 22011.A1. Deze is beschikbaar op de site van RVO (ATE 2021: aanvraagproces (rvo.nl).

Het kan zijn dat het, bijvoorbeeld door drukte bij accountants, niet lukt om tijdig dit te regelen. Daardoor kunnen organisatoren onterecht het idee hebben dat zij geen aanvraag kunnen doen. RVO vraagt organisatoren daarom in zo’n geval, in plaats van de accountantsverklaring, een eigen verklaring toe te voegen. Daarin kunnen zij aangeven waarom het protocol op zich laat wachten.
 
Accountantsprotocol nasturen
Het accountantsprotocol blijft wel nodig. Het is dus belangrijk dat de aanvrager het protocol, zodra het binnen is, alsnog opstuurt. Tot die tijd staat de aanvraag bij ‘on hold’.
 
Wees op tijd
Aanvragen die na 31 mei 2022, 17 uur binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen. Wees dus op tijd, ook als het accountantsprotocol er nog niet is.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers