Noodloket NOW-regeling open

06-4-2020

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen. Met deze rekentool van AWVN kun je de hoogte van de subsidie berekenen.

De NOW-regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Werkgevers met een omzetverlies van minstens twintig procent over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor de regeling. Als zij hun personeel doorbetalen in deze periode, krijgen ze een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden tot en met mei. De overheid vergoedt maximaal 90 procent van de loonkosten als het omzetverlies honderd procent is. Naarmate het omzetverlies minder groot is, wordt er vanzelfsprekend ook minder uitgekeerd.

Volgens het UWV wordt er gerekend op tienduizenden aanvragen per dag. Volgens Fred Paling, voorzitter Raad van Bestuur van UWV is er hard doorgewerkt om het loket te kunnen openen en is het UWV goed voorbereid op de drukte op hun website: ,,Er is een wachtrijmechanisme ingebouwd, waarbij mensen gevraagd wordt het iets later nog eens te proberen.’’ Paling vraagt werkgevers om rekening te houden met de mogelijke gevolgen van een grote toestroom van aanvragen. ,,Alles is in een recordtempo neergezet, dus het is onvermijdelijk dat we nog tegen onvoorziene zaken en knelpunten aanlopen. Die proberen we dan zo snel mogelijk op te lossen, maar we vragen om begrip daarvoor.’’ 

Bron: AD
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers