Ondernemers hebben langer uitstel van terugbetaling belasting nodig’

30-7-2020

Ondernemers moeten langer de tijd krijgen voor het terugbetalen van de vanwege corona uitgestelde belastingen, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland, die willen dat de belastingen terugbetaald kunnen worden in 2 tot 4 jaar.

‘Bij veel bedrijven is op dit moment door de coronacrisis en de eerdere overheidsmaatregelen het vet helemaal van de botten. Ze teren nog steeds zwaar op hun reserves en hebben de nodige schulden op zich moeten nemen om door de crisis te komen’, zeggen de twee ondernemersorganisaties. Zij vinden een langere ‘adempauze’ nodig om ondernemers de ruimte te geven om écht investerend en met behoud van werk uit de crisis te komen.

‘Ondernemers willen hun belastingen gewoon netjes betalen aan de overheid. Maar vanwege hun huidige financiële situatie en de uitzonderlijke omstandigheden waarin zij gedwongen waren hun werk stil te leggen, is het van belang dat dit op een geleidelijke manier gebeurt.’ Volgens de ondernemersorganisaties hebben ondernemers tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Daarom is het van belang dat eerst alle 4 seizoenen zijn doorlopen voordat wordt gestart met terugbetaling.

Beide organisaties vinden dat er - naast de algemene regelingen – altijd ruimte moet blijven voor maatwerk tussen ondernemers en de Belastingdienst. ‘Ons voorstel geeft ondernemers de ruimte om uiteindelijk aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Zo helpen overheid en bedrijfsleven Nederland het beste door de crisis’, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Bron: VNO-NCW
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers