Online evenementen met Let’s Get Digital

25-3-2020

Door de aanhoudende gevolgen van het Coronavirus worden evenementen nu aan de lopende band afgelast. Organisatoren kampen met grote onzekerheid, onduidelijkheid en enorme financiële gevolgen. Daarom hebben twee technologiebedrijven in de evenementenbranche, CLC-VECTA lid aanmelder.nl en EventInsight hebben Let’s Get Digital opgezet om evenementen zoals congressen, toch door te kunnen laten gaan.
 
Het gaat bijna precies hetzelfde in z’n werk als bij een live evenement. “Er is een check-in met lobby, er zijn pauze momenten, koffie, lunch en face2face-meetings. Netwerken kan van tevoren en tijdens het event, met een twee interactieve schermen. Op je laptop scherm volg je bijvoorbeeld een keynote of workshop en op je telefoon of tablet chat je met je mede bezoekers”, aldus Ruben Haring, Partnership Manager van EventInsight.
 
Het platform is daarnaast virtueel aangekleed in de huisstijl van het evenement. “De look en feel blijft dus behouden”, aldus Haring. “En achteraf is voor de organisatoren ook alle data inzichtelijk. Op dit moment richten we ons vooral op de zakelijke markt, bijvoorbeeld congressen, en kunnen we momenteel digitaal evenementen van 50 tot 1000 mensen inrichten. Maar de komende periode gaan we zorgen voor uitbreiding en verder opschalen om nog grotere events te ondersteunen.” 
 
Begin april gaat een Amerikaans congres als eerste gebruik maken van Let's Get Digital. “Ze organiseren enkele keynotes en workshops, maar vooral de 1 op 1 ontmoetingen zijn daar super belangrijk”, zegt Haring. “En dat kunnen we op deze manier gewoon door laten gaan zoals ze gewend zijn. Het is fantastisch dat we tijdens deze crisis kunnen zorgen voor een backup plan en het door laten gaan van een volledig evenement. En hopelijk kan Let’s Get Digital op termijn zorgen voor een revolutie in de markt!”


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender