Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Opnieuw melding acquisitiefraude International Fairs Directory

13-2-2020

Al eerder maakten we melding van acquisitiefraude onder exposanten door International Fairs Directory. Recent ontvingen we bericht dat deze partij weer erg actief is met het benaderen van exposanten van vakbeurzen.

Werkwijze
IFD wekt met het formulier de suggestie dat het document te maken heeft met een beurs waaraan de organisatie deelneemt. Deze formulieren lijken betrouwbaar doordat veel gegevens hierop juist zijn: de naam van de beurs, gegevens van de organisatie, maar het tegendeel is waar. De organisatie moet alles controleren, zodat de gegevens weer up-to-date zijn. Wie het formulier ondertekent en terugstuurt, gaat een overeenkomst aan en zit mogelijk jarenlang aan een betaling van € 1.212,- per jaar vast.

Heb je je aangemeld voor een beurs?
   √  Wees dan extra kritisch op brieven die Fair, Expo, Guide en andere bij beurzen gebruikelijke woorden in de afzender hebben. Ook wordt de beurslocatie nageaapt (logo- en naammisbruik).
   √  Vraagt men om het 'corrigeren van de eigen gegevens'? Pas dan op, dit is een veel gebruikte truc om een handtekening te scoren onder een (in de kleine letters verstopte) opdracht.
   √  Wees alert en check liever tien voor niets dan één keer (flink) geld kwijt te zijn aan misleiding.
   √  Bij twijfel: neem contact op met de echte organisator (niet via gegevens op de mogelijke
   √  nep-brief/factuur). 
   √  En raadpleeg altijd de Fraudehelpdesk.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers