Oproep namens WerkgeversServicepunt West-Brabant

01-12-2020

Het EventPlatform en CLC-VECTA zijn onlangs benaderd door ‘WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum’ (van het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant). Hun doel is om werkgevers bij elkaar te brengen en zo capaciteitsvraagstukken op te lossen en zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Omdat het hier kan gaan om collegiale in- en uitleen, maar ook begeleiden van werknemers naar een structurele overstap, brengen we graag de informatie onder je aandacht.
 
Nieuw dienstverleningsconcept
Corona heeft impact op de arbeidsmarkt. Er zijn ondernemingen die veel minder werk hebben en er zijn bedrijven bij wie de vraag naar medewerkers is gestegen. Met het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum wil het WSP West-Brabant deze werkgevers met elkaar verbinden om zo personeel van werk naar werk te begeleiden. Zo ondersteunen we werkgevers met hun personeelsvraagstuk. En zo dragen we bij dat werknemers in West-Brabant hun werk en inkomen behouden.
 
Van werk naar werk
Het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum ondersteunt werkgevers om personeel aan het werk te houden. Bijvoorbeeld door bedrijven met elkaar in contact te brengen zodat personeel tijdelijk collegiaal kan worden ‘uitgeleend’. Maar ook door personeel te helpen bij een eventuele structurele overstap van werk naar werk. Bij het mogelijk maken van deze matches stelt WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum de vaardigheden en capaciteiten van mensen centraal. De adviseurs denken mee over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en deze zijn talrijk en zeer uiteenlopend. Er zijn namelijk nog steeds veel parttime en fulltime vacatures in een aantal vakgebieden zoals productie, logistiek, techniek, bouw, zorg, administratief en commercieel.
 
Waar nodig kan een opleiding worden geboden om de overstap van personeel naar een andere branche of werkgever makkelijker te maken. Een concreet voorbeeld hiervan is de omscholing van meerdere podiumbouwers tot steigerbouwers, waar het Mobiliteitscentrum een bijdrage aan heeft geleverd.
 
Oproep aan werkgevers
Werkgevers (aangesloten bij CLC-VECTA) die tijdelijk of structureel geen werk meer hebben voor hun personeel, kunnen zich melden bij Angelique Reehorst, adviseur van het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum. Dit kan per mail: angelique.reehorst@wspwestbrabant.nl of telefonisch: 06 - 13 56 59 51. Voorwaarde is uiteraard dat óf de werkgever óf de werknemer afkomstig is uit West-Brabant.
 
Meer informatie is te vinden op de website www.wspwestbrabant.nl/mobiliteitscentrum. 
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers