Overeenstemming kabinet en sociale partners over steunpakket 3

28-8-2020

Het kabinet en werkgevers en werknemers zijn in grote lijnen tot overeenstemming gekomen over het derde financiële steunpakket. Het kabinet blijft in elk geval tot 1 juli volgend jaar steun verlenen.

Bedrijven die door de coronacrisis zwaar getroffen zijn kunnen voorlopig nog een beroep blijven doen op de loonsteunregeling van het kabinet (NOW) als ze een omzetverlies van 20 procent hebben geleden. In een eerder artikel hebben we gecommuniceerd dat er plannen waren om dat percentage te verhogen, maar het kabinet heeft met werkgevers en werknemers afgesproken dat het percentage voorlopig hetzelfde blijft.

Bovendien zijn er ook afspraken gemaakt over het deel van het salaris dat de overheid betaalt aan werknemers van bedrijven die gebruikmaken van de NOW. Dat blijft 90 procent, op voorwaarde dat werkgevers 10 procent moeten besteden aan scholing.

Het kan zijn dat deze maatregelen per 1 januari veranderen, aangezien er met de werkgevers en werknemers alleen een deal gesloten is over het jaar 2020. Dit betekent dat er een mogelijkheid is dat vanaf januari de steunmaatregelen alsnog verder worden afgebouwd.

Bron: NOS

 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm