Paleis Soestdijk als locatie voor bijzondere bijeenkomsten

18-4-2011

Bezoekers zijn vanaf 1 maart 2011 weer welkom op Paleis Soestdijk. Naast rondleidingen op vrijdag, zaterdag en zondag, biedt Paleis Soestdijk dit jaar ook ruimte voor culturele evenementen, besloten bijeenkomsten en (internationale) topontmoetingen. Met deze nieuwe formule geeft de Rijksgebouwendienst gehoor aan de blijvende vraag naar mogelijkheden om het paleis en de tuinen te bezoeken. Cultureel Organisatiebureau Artifex voert de expolitatie en de culturele programmering uit.

Uitbreiding van arrangementen
De rondleidingen, die al jaren zeer succesvol zijn, worden uitgebreid met bijzondere arrangementen. Zo kunnen bezoekers genieten van thematische lezingen en rondleidingen over bijvoorbeeld Zocher en de Engelse landschapstuinen. Daarnaast is er een speciaal Koninginnedagprogramma. De vijver van Paleis Soestdijk is deze zomer het decor voor de opera Orfeo ed Euridice, een initiatief van De Utrechtse Spelen.

Beschikbaar voor evenementen
Het paleis en de tuin bieden uitstekende mogelijkheden voor bijeenkomsten en culturele evenementen, besloten diners en topontmoetingen, passend bij Paleis Soestdijk: maatschappelijk relevant of met een cultureel, educatief of historisch karakter. Het reserveren van een rondleiding of het boeken van een arrangement kan via de website.

Succesvolle publiekstrekker
Paleis Soestdijk is sinds 2006 geopend voor publiek. De afgelopen vier jaar, waarin dagelijks rondleidingen werden gehouden, brachten maar liefst 600.000 mensen een bezoek aan het paleis en de tuin. Dat Paleis Soestdijk een uitstekende locatie is voor bijeenkomsten, blijkt ook uit de regelmatige verzoeken. Bijeenkomsten en evenementen zijn echter lastig te combineren met rondleidingen gedurende 6 dagen per week. Door de rondleidingen nu te beperken van vrijdag tot en met zondag, kan de Rijksgebouwendienst ook aan deze verzoeken tegemoetkomen.

Samenwerking met Payroll Specialist P/flex
Cultureel Organisatiebureau Artifex heeft ervoor gekozen de verloning van de rondleiders en gastheren uit te besteden aan P/flex, de Payroll Specialist van Randstad. Artifex werft en begeleidt zelf haar personeel maar heeft geen omkijken meer naar de administratie. Bovendien liggen ook alle arbeidsrechtelijke risico’s bij P/flex. P/flex verleende deze diensten ook al aan de vorige exploitant van Paleis Soestdijk. Raymond Borsboom, directeur van Artifex: 'De goede ervaring van de vorige exploitant, P/flex kreeg van het rapportcijfer 9 voor hun dienstverlening, heeft de doorslag gegeven. We moesten snel schakelen en kozen daarom voor gemak. Het is erg fijn om met een partij samen te werken waar je vertrouwen in hebt.'

Meer informatie
Voor vragen over de programmering op Paleis Soestdijk en de mogelijkheid tot het organiseren van evenementen, topontmoetingen en besloten bijeenkomsten, kunt u contact opnemen met Cultureel Organisatiebureau Artifex, Raymond Borsboom, tel. 020 – 62 08 112.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers