Paul Riemens van RAI in BNR Zakendoen

08-6-2020

In een interview met het programma BNR Zakendoen van BNR Nieuwsradio, vertelt Paul Riemens over de voorbereidingen voor de heropening van de RAI Amsterdam. De locatie wil zo snel mogelijk weer open, maar groen licht is er nog niet. De afgelopen maanden is RAI Amsterdam overgegaan op ‘case management’, aldus de algemeen directeur Paul Riemens. Hier lag de focus op het terugdringen van de kosten: zo werd onder andere het personeel naar huis gestuurd en werd er zo min mogelijk elektriciteit verbruikt.
 
In het interview vertelt Paul Riemens dat ze via het protocol, dat door CLC-VECTA in Den Haag is aangeleverd, willen laten zien dat vakbeurzen weer georganiseerd kunnen worden. Volgens Paul is een goede eerste stap een klein evenement of beurs van 100 tot 1000 man, waarbij er in juni geoefend kan worden en de volledige journey van de bezoekers van een evenement of beurs gevolgd moet worden. Als de bezoeker op de locatie aankomt, moet er gekeken worden naar hoe hij/ zij wordt opgevangen en hoe er voor gezorgd kan worden dat de 1,5meter-regel aangehouden wordt. Crowdcontrol is volgens Paul erg belangrijk: hiertoe behoort het registreren van mensen zodat je weet wie er wanneer komt. Als bezoekers naar een vakbeurs willen, moeten zij zich van tevoren registreren. Vervolgens krijgen zij een bepaald tijdslot toegewezen. Op de vraag of er gewerkt kan worden met een tracking-systeem, vertelt Paul dat dat privacy gevoelig is. Om te voorkomen dat de RAI Amsterdam in privacy problemen komen, is de locatie momenteel druk bezig met het doornemen van allerlei processen.
 
Ook heeft Paul een aantal weken geleden een gesprek gehad met burgemeester Femke Halsema. Meer hierover vind je in dit audiofragment (vanaf min 24:50).
 
Bron: BNR Nieuwsradio
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers