Pensioenfonds Meubel maakt tijdelijk uitstel betalingen pensioenpremies mogelijk

31-3-2020

Door de coronacrisis kunnen werkgevers moeite hebben met het betalen van de pensioenpremies. Daarom heeft pensioenfonds Meubel tijdelijk besloten om voor de pensioenpremies een betalingsregeling mogelijk te maken. Dit heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw, uitbetaling of arbeidsongeschiktheidsregelingen van werknemers.

Wat als je de premie niet kunt betalen?
De pensioenopbouw loopt door. Dat betekent dus ook dat pensioenfonds Meubel hiervoor aan hun financiĆ«le verplichtingen moeten blijven voldoen. Pensioenpremies moeten daarom wel betaald worden. Pensioenfonds Meubel heeft besloten om de basis van hun administratieve proces en de premie-inning zoveel mogelijk intact te laten. Dat betekent dat je gewoon nota’s blijft ontvangen. Het pensioenfonds gaat er vanuit dat je de premienota tijdig betaalt. Kun je (ondanks de financiering via de NOW) de pensioenpremie niet op tijd betalen? Stuur dan een e-mail naar info@meubelpensioen.nl. Geef in je e-mail aan waarom je de premienota tijdelijk niet (volledig) kunt betalen. Het pensioenfonds Meubel bekijkt dan samen met jou wat ze voor je kunnen betekenen. Let op: nota’s die je nu niet betaalt moeten later wel ingehaald worden. 

Wat betekent dit voor het pensioen van werknemers?
Het later betalen van de premie heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw, uitbetaling of arbeidsongeschiktheidsregelingen van werknemers. De pensioenadministratie en het betalen van de pensioenen gaat op dezelfde manier door. Alles is nu zo ingericht dat het pensioenfonds Meubel zonder problemen de uitbetalingen op tijd kan doen. Zij beleggen pensioen voor lange termijn, waardoor ze minder last hebben van dagkoersen. Daarnaast verwachten het pensioenfonds Meubel dat zij pas in het 4e kwartaal van dit jaar echt kunnen zien wat de gevolgen zijn. Dan pas wordt de balans opgemaakt.
Heb je een vraag? De afdeling klantcontact van pensioenfonds Meubel is volledig bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur op telefoonnummer 088 919 38 00 (werknemers en gepensioneerden) en 088 919 38 01 (werkgevers).
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers