Pensioenfonds Meubel zet volgende stap en neemt bestuursbureau in eigen beheer

13-12-2022

Pensioenfonds Meubel kondigt de volgende stap aan in hun groei naar een sterkere organisatie van het pensioenfonds en neemt het bestuursbureau in eigen beheer. Dit met het oog op de strategische richting en de toekomst die het pensioenfonds voorziet.

Het bestuursmodel van het pensioenfonds en de volwassenwording van de invulling van dit Omgekeerd Gemengd Model vraagt om een hernieuwde aanpak, waar de medewerkers van het bestuursbureau direct verbonden zijn aan het fonds. Pensioenfonds Meubel hoopt hierdoor een hechter collectief te creëren binnen het groeiende pensioenfonds. Het bestuursbureau wordt ingevuld door 6 toegewijde medewerkers, waaronder een directeur. De aanpak van deze transitie gaat in samenwerking met adviesbureau Montae & Partners, waar zij daarnaast betrokken blijven voor de flexibele schil.
Het besluit tot een eigen bestuursbureau heeft geen financiële gevolgen voor de deelnemers van het pensioenfonds.

In samenwerking met adviesbureau Montae & Partners zal Pensioenfonds Meubel starten met de nieuwe invulling van het bestuursbureau per 1 april, waarna het pensioenfonds per 1 juli over een volledig zelfstandig bestuursbureau beschikt. De eerste werving voor de directeur start in december, waar de aanstelling van de kwartiermaker op dit moment gaande is. De resterende werving van de invulling van het bestuursbureau wordt in samenspraak begin volgend jaar opgepakt.
 
Bij belangstelling of nadere informatie mag er contact opgenomen worden met Petra de Bruijn, voorzitter BPF Meubel; petra.de.bruijn@pensioenfondsmeubel.nl
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers