Record aantal internationale associatie bijeenkomsten in 2017

24-5-2018

ICCA heeft traditiegetrouw onlangs de statistieken met cijfers over de aantallen internationale associatie congressen  gepubliceerd. In 2017 heeft een record aantal van 12,558 internationale associatie congressen plaatsgevonden die rouleren over de wereld, een toename van 346 congressen vergeleken met 2016. Het hoogste aantal sinds ICCA deze cijfers bijhoudt.

Van exponentiële groei naar een volwassen solide markt
ICCA constateert een exponentiële groei in de afgelopen 50 jaar. Het aantal internationale congressen verdubbelde iedere 10 jaar. Wij weten dat dit mede voortkwam uit een betere registratie van cijfers in de diverse landen. Immers de landen leveren zelf deze data aan. De afgelopen 5-10 jaar lijkt deze exponentiële groei langzaam te transformeren naar een volwassener, maar nog steeds solide groeipatroon.

Meer research en data is nodig om de veranderingen in het lange termijn patroon te kunnen indentificeren. ICCA zal later dit jaar met een update komen van de “Modern History of International Association Meetings”.

Barcelona neemt eerste plaats over van Parijs
Sinds 2004 staat Barcelona weer bovenaan de lijst van populairste congressteden wereldwijd en neemt hiermee de positie van Parijs en Wenen over.
Verder blijft de top 5 hetzelfde sinds 2015:

1. Barcelona (195 internationale associatie congressen)
2. Parijs (190)
3. Wenen (190)
4. Berlijn (185)
5. Londen (177)

Amsterdam stond vorig jaar nog in de top 10 op de 7de plaats, maar is terug gevallen naar een 16de plek met 112 internationale associatie congressen. Singapore bezet nu de 6de plek, Madrid de 7de en Praag staat voor 't eerst in de top 10 op de 8ste plek. Nieuwkomers in de top 20 zijn Tokyo en Montreal.

U.S.A. behoudt de eerste plaats in de landen top 10
Sinds 2016 is er weinig veranderd in het top 10 overzicht van de landen. De U.S.A blijft de top aanvoeren met 941 congressen, dit land is qua volume niet in te halen.
Gelukkig heeft Nederland zijn positie in de top 10 kunnen handhaven.

1. U.S.A. (941)
2. Duitsland (682)
3. Groot Britannië (592)
4. Spanje (564)
5. Italië (515)
6. Frankrijk (506)
7. Japan (414)
8. China (376)
9. Canada (360)
10. Nederland (307)

ICCA-ranglijst is beperkt overzicht van de meetingbranche
Het jaarlijkse ICCA-rapport is de meest gerespecteerde wereldwijde vergelijking van congres destinaties. Er dient echter te worden opgemerkt dat het verslag een beperkt segment van de meetingbranche beslaat, namelijk dat van de internationale associatievergaderingen die roteren tussen ten minste drie landen, een bewezen aanwezigheid hebben van ten minste 50 deelnemers en die regelmatig worden gehouden. De ICCA-ranglijst mag dus niet worden gezien als een overzicht van de hele meetingbranche. ICCA-leden worden altijd geadviseerd om andere rankings te raadplegen en hun eigen vergaderingsstatistieken te verzamelen om een volledig beeld te geven van hun eigen prestaties.

Tot slot ICCA CEO Martin Sirk aan het woord:
“In a world of disruption and unpredictability, the continuing growth in international association meetings is a welcome anomaly, but is not that surprising. We are still in a period of revolutionary change in terms of scientific and technological advancements, which are transforming traditional association fields such as healthcare and trade. To make sense of the tsunami of new data and information, association communities need to meet. Not just at their traditional, well-established meetings, but in new gatherings specifically invented to serve new academic fields or to reach out to new audiences. These are the pressures that we believe will continue to boost the sector for many years to come.”

Bron: Congreswereld / ICCA

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers