Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage opgeleverd

01-12-2020

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de muziek- en theaterzaal RTM Stage zijn opgeleverd. Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over 35 extra zalen voor (internationale) congressen en bijeenkomsten. Bijzonder aan RTM Stage is dat het dient als muziekzaal voor concerten en als theater/auditorium. De oplevering van het pand is een belangrijke stap voor Hart van Zuid.
 
De nieuwbouw, door Kraaijvanger Architects ontworpen, vormt de nieuwe entree van Rotterdam Ahoy. Het RACC beschikt over 35 zalen, variërend voor 50 tot 1.000 personen. RTM Stage is de grootste zaal van het gebouw. Deze ruimte kan gebruikt worden als muziekhal voor 7.800 bezoekers (een zogenoemde midsize arena) en als theater/auditorium. Met een capaciteit van 2.750 plaatsen (en in XL-variant 4.000 plaatsen) is RTM Stage de grootste theaterzaal van Nederland. Een andere bijzondere ruimte in het gebouw is de expofoyer ‘De Rotterdam’ op de 3e etage. Vanuit deze ruimte kijk je uit over de skyline van de binnenstad van Rotterdam. Bar Restaurant Seventy One, vernoemd naar het openingsjaar van Ahoy, verwelkomt straks bezoekers aan het Ahoyplein. De nieuwbouw staat in directe verbinding met de rest van de evenementenaccommodatie waardoor op verschillende manieren combinaties met andere ruimtes in het gebouw gemaakt kunnen worden.
 
De opening van het gebouw zal later in 2021 gevierd worden, in hetzelfde jaar dat Ahoy 50 jaar bestaat. Jolanda Jansen, Algemeen directeur Rotterdam Ahoy zegt: “Het is een compleet ander jaar dan we vooraf hadden beoogd, maar dat geldt voor iedereen. Desalniettemin zijn we ongelofelijk trots op het werkelijk prachtige nieuwe gebouw dat onze bezoekers vanaf nu welkom heet. Na jaren van voorbereidingen en bouwen, staat het er nu en dat is geweldig. We kijken uit naar het ontvangen van alle bezoekers aan congressen, events en concerten; dat is waarvoor dit gebouw er staat.”
 
Photocredits: Stijn Poelstra


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers