Sena Performers Fonds stelt coulanceregeling in

18-3-2020

De coulanceregeling geldt alleen voor evenementen en festivals die al een toekenning hebben gekregen vanuit het Sena Performers Fonds en die hun evenement door het coronavirus noodgedwongen moeten annuleren. Op voorwaarde dat de musici als eerst betaald worden, kunnen aanvragers die eerder een toezegging hebben ontvangen het voorschot (70% van het toegekende bedrag) aanwenden voor de kosten van schrappen van het evenement. Dit bedrag gaat tot een maximum van € 14.000,- .

Daarnaast kunnen musici bij Sena Performers Fonds subsidie aanvragen om bijvoorbeeld een opname of album te bekostigen. Door de gevolgen van het coronavirus is er een speciale ‘tranche’ toegevoegd aan de al bestaande drie tranches. De sectie uitvoerende kunstenaars en de sectie producenten hebben besloten een bijdrage van €100.000 euro aan deze tranche toe te kennen, waardoor er nu in deze tranche €200.000 beschikbaar gesteld is.

Ook is de procedure aangepast, zodat het proces sneller verloopt voor musici. Tot en met 12 april 2020 kan er een aanvraag ingediend worden en uiterlijk 23 april ontvangen aanvragers bericht of de aanvraag erkend wordt.

Bron: Entertainment Business
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers