Sociale partners in de Cao TTB publiceren nieuw functiegebouw

26-8-2021

De Cao Tentoonstellingsbedrijven heeft een nieuw, helder en herkenbaar functiegebouw. Dat geeft duidelijkheid over resultaatgebieden, benodigde competenties en daarmee loopbaanpaden en ontwikkelmogelijkheden. Het is ook een basis voor het waarderen van functies en daarmee objectief vaststellen van salarissen.
 
Sociale partners hebben de afgelopen maanden, met een stuurgroep en een werkgroep, gewerkt aan het nieuwe functiegebouw. Het functiegebouw bestaat uit 19 zogeheten referentiefuncties met:
 
  • een korte context die de positie van de functie binnen de organisatie duidelijk maakt
  • een beschrijving van resultaatgebieden waarin staat aangegeven wat van de werknemer mag worden verwacht
  • (eventuele) beschrijvingen van de verschillen tussen verschillende niveaus van de functies
 
Deze referentiefuncties zijn gewaardeerd volgens een erkende methodiek en ingedeeld in functiegroepen. Die functiegroepen corresponderen weer met één van de 12 salarisgroepen zoals we die al kennen in de Cao.
 
Voordat je aan de slag gaat met het implementeren van het nieuwe functiegebouw en het indelen van werknemers, adviseren we je het handboek eerst goed door te lezen. Als je het stappenplan volgt, wordt de uitvoering een stuk eenvoudiger.
 
Uiteraard is alle informatie ook te vinden op de website van CLC-VECTA bij de andere Cao informatie. Wil je meer weten of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met het Cao secretariaat.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm