Steden kunnen bidbooks voor Eurovisie Songfestival 2020 inleveren

16-6-2019

De steden die zich hebben aangemeld om gaststad te zijn voor het Eurovisie Songfestival 2020 hebben op 12 juni de criteria ontvangen waaraan voldaan moet worden. De steden hebben vier weken de tijd om hun bidbooks bij de organisatie in te leveren om zo een kans te maken om gaststad te worden van het Eurovisie Songfestival volgend jaar.
 
Op dit moment hebben de volgende steden/regio’s zich gemeld: Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden/Friesland, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht. Andere geïnteresseerde steden worden ook nog in de gelegenheid gesteld om binnen de genoemde termijn een bidbook in te dienen.
 
Nadat alle bidbooks uiterlijk woensdag 10 juli ingeleverd zijn, zullen deze beoordeeld worden door de projectorganisatie. Steden worden onder andere beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid. De organisatie van Eurovisie 2020 hoopt in augustus 2019 een keuze gemaakt te hebben.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers