Tausch kleurt groen in de markt van live communication

16-2-2011

Tausch - een vooruitstrevende speler in de markt van 3D live communication -  heeft ervoor gekozen haar complete CO2 uitstoot te compenseren. “Naast dat onze klanten dit belangrijk vinden willen wij ook een signaal afgeven aan onze partners, toeleveranciers, medewerkers en naar onze omgeving.”  “Groen ondernemen voelt gewoon beter omdat je ook je steentje bijdraagt.”

Meten – reduceren - compenseren
De CO2 uitstoot van Tausch is berekend volgens het GHG-protocol van de VN. Hieronder valt onder andere de CO2 die wordt uitgestoten naar aanleiding van het vliegverkeer, het wagenpark en de door Tausch verbruikte energie. “Het op stellen van deze carbon footprint is belangrijke stap. Het creëert een bewustzijn wat resulteert in de motivatie om deze uitstoot te reduceren”, aldus managing director Dirk Tausch. Naast een echte bewustwording zijn er ook reductiemaatregelen  inmiddels in gang gezet zoals bijvoorbeeld het inkopen van groene stroom, alle verlichting op bewegingsdetectoren en het vervangen van het wagenpark. De overige compensatie vindt plaats door credits te kopen voor investeringen in CO2-reducerende projecten over de hele wereld in samenwerking met partner One2Green.

Compensatieprojecten
In het portfolio van One2green zijn zich zeer diverse projecten opgenomen. Om een breed scala aan compensatie mogelijkheden te kunnen bieden, bevinden projecten zich over de hele wereld. One2green kiest ervoor om credits aan te schaffen binnen sectoren als; duurzame energie opwekking, energie efficiency, restwarmte terugwinning, biomassa en biofuels. Specifieke projecten zijn een waterkrachtcentrale in China, productie biogas Ankara en biomassa WKK centrale in Brazilië.

Over Tausch
Tausch is een toonaangevende speler in de live communication branche, waarbij een belangrijke focus van de onderneming ligt op de realisatie van internationale standbouw projecten. Daarnaast is Tausch actief in realisatie van interieurs en events.

Over One2Green
One2green is een adviesbureau, bemiddelaar en leverancier met expertise op het gebied van energie inkoop, energiebesparing, CO2rapportages, emissierechten en levering van energiezuinige producten.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers