Techniekbieb en Mansveld Expotech ontwikkelen mobiel technieklab voor de jeugd

26-7-2017

Vanaf komend schooljaar kunnen scholen gebruik maken van een mobiel techniek laboratorium van Techniekbieb. Mede dankzij Mansveld Expotech, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Lay3rs 3D printing is dit leenlab ontwikkeld en gevuld met creatieve technologie. De organisaties willen dat meer scholen ontdekkend leren met technologie en dat nieuw talent geënthousiasmeerd raakt voor een baan in de technieksector.

Met het lab kunnen (basischool)leerlingen aan de slag met kant-en-klare opdrachten via een instructieblad. Docenten kunnen natuurlijk ook zelf een lesinvulling bedenken met de materialen. Het leenlab beschikt onder andere over een 3D printer (Da Vinci mini-maker), Lego WeDo, LittleBits en de micro:bit. De materialen zijn geschikt voor een leeftijd vanaf 6 jaar.

Erika Wijntjes, co-founder en educational designer Techniekbieb: "We willen leren met technologie leuker, makkelijker en vooral creatiever maken. Met ons leenlab bieden wij scholen de mogelijkheid om technologie een vaste plek te geven in het curriculum, zonder dure investeringen."

"Door het leenlab houden we de kosten laag en de diversiteit aan materialen om mee kennis te maken groot", vertelt Ralf van de Kerkhof, vakdocent. "Het doel is om de jeugd de kans bieden om zelf écht te sleutelen, een creatief idee te bedenken én uit te voeren."

Richard Kluitjmans, directeur Mansveld Expotech vult aan: "Het blijft belangrijk dat we nieuw talent enthousiasmeren voor een baan in de techniek. De beste manier om dit te doen is jongeren onbevangen aan de slag laten gaan met het bouwen en programmeren van robots en hun eigen ontwerp te printen in 3D. Gaandeweg leren ze niet alleen hoe leuk ICT en technologie zijn, maar ook wat brainstormen is en hoe een prototype van hun eigen ontwerp gemaakt wordt."

Tijdens het Brainport kennisfestival op 14 november zal Techniekbieb het eerste leenlab tentoonstellen. Scholen kunnen zich via deze pagina inschrijven voor meer informatie: http://techniekbieb.nl/contact/. Onder de inschrijvingen wordt op 14 november een winnaar gekozen die een week lang gratis gebruik mag maken van het leenlab.

De materialen en instructies uit het leenlab worden gesponsord door: Mansveld Expotech, Rabobank Eindhoven-Veldhoven (Clubkas campagne) , Lay3rs 3D printing, Coöperatie Boven Dommel en Kiwi-Electronics.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers